Tuesday , June 25 2024
Noutati

Biserica Fortificata Prejmer

In ce judet se afla Biserica fortificata Prejmer?

Biserica fortificata Prejmer este una dintre cele mai cunoscute biserici evangheliste din Romania. Totodata, este una dintre cele mai cunoscute biserici evangheliste din regiunea de sud – est a Europei.

De ce merita vizitata Biserica fortificata Prejmer?

Exista o multime de motive intemeiate datorita carora, aceasta biserica merita vizitata. Veti avea posibilitatea de a afla despre ce este vorba citind articolul pana la final. Asadar, sa discutam despre biserica din Prejmer.

Este singura biserica evanghelista care este ingradita de ziduri fortificate. Acest lucru nu mai este intalnit la nici o biserica, ci doar la cetatile medievale. Totodata, trebuie mentionat faptul ca aceasta renumita biserica face parte din Patrimoniul UNESCO inca din anul 1999.

Biserica Fortificata PrejmerEste de asemenea, singura biserica de pe teritoriul Romaniei care a fost inclusa in faimosul ghid Michelin. A primit trei stele in acest faimos ghid, si este singurul obiectiv turistic cu care Romania se poate mandri in aceasta privinta.

Merita de asemenea mentionat ca bazele acestei biserici au fost puse de catre cavalerii teutoni. Biserica dateaza inca din secolul al Xlll-lea. Cu toate acestea, a fost supusa mai multor modificari odata cu trecerea anilor, pentru ca in zilele noastre sa arate astfel.

Zidurile care inconjoara Biserica fortificata Prejmer au fost construite la aproximativ doua secole distanta. Rolul acestor ziduri era aceala de a apara biserica. Totodata, biserica era locul in care in vremuri nu tocmai prietenoase, taranii se adaposteau pentru a se feri de atacurile inamice.

Localizarea bisericii

Acum ca am discutat despre Biserica fortificata Prejmer, trebuie sa aflati si unde se afla aceasta. De asemenea, doriti cel mai probabil sa aflati si care este programul de vizita pentru biserica respectiva.

Nu de alta dar, nu veti dori sa calatoriti pana aici si sa nu aveti posibilitatea de a vizita faimoasa biserica.

Asadar, daca intentionati sa ajungeti la aceasta biserica, aflati ca se afla in judetul Brasov. Mai exact, in comuna Prejmer, la o distanta de 15 kilometri fata de Brasov. Strada Mare, Nr 2., comuna Prejmer, Judetul Brasov este mai exact adresa acestui faimos obiectiv turistic.

Daca va intereseaza sa faceti o excursie pana aici, trebuie neaparat sa aflati si programul. Asadar, exista un program de iarna, dar si un program de vara. In timpul sezonului de iarna, programul este de luni pana vineri de la ora 09:00 pana la ora 18:00. In weekend (sambata si duminica), programul este diferit.

Sambata mai exact, programul este de la ora 09:00 pana la ora 17:00. Duminica in schimb, programul este de la ora 11:00 pana la ora 17:00.

Pe timpul sezonului de iarna, Biserica fortificata Prejmer poate fi vizitata de luni pana sambata intre orele 09:00 – 16:00. In schimb, duminica poate fi vizitata inca de la ora 11:00. Programul se incheie insa la ora 16:00.

Concluzie

Biserica fortificata Prejmer se afla in comuna cu acelasi nume, din judetul Brasov. Este dupa cum va spuneam, una dintre cele mai renumite biserici evangheliste din Romania, dar si din sud – estul Europei.

Are o vechime impresionanta si este ingradita de ziduri fortificate. Cu siguranta o vizita aici merita luata in considerare, pentru ca veti descoperi un loc fascinant. Daca vizitati vreodata Brasovul, este indicat sa ajungeti si la Prejmer. In aproximativ o ora puteti admira si fotografia suficient atat cetatea, cat si Biserica fortificata Prejmer.

Close