Thursday , May 30 2024
Noutati

Banda PP

Este utila in domeniul transporturilor banda pp?

Pe langa cutiile de expediere, banda pp de ambalare este esentiala pentru depozitarea si transportul in siguranta a marfurilor. Exista si alte tipuri de banda folosita pentru ambalare, nu doar banda din polipropilena.

Cu toate acestea, cel mai adesea este folosita banda din polipropilena. Detalii referitoare atat la acest tip de banda cat si la alternative puteti descoperi in continuare.

Ce alegem dintre banda pp si alt tip de banda?

Exista o serie de factori de luat in considerare atunci cand alegeti un tip de banda de ambalare pentru operatiunea de transport sau depozitare. Benzile pot fi diferite in ceea ce priveste materialul, rezistenta, grosimea, latimea, nivelul de aderenta si chiar usurinta in utilizare.

Neglijarea de a lua in considerare unul sau mai multi dintre acesti factori poate duce la consecinte neplacute. Drept exemplu amintim pierderi de timp, deteriorarea pachetelor, depozitarea compromisa a marfurilor si chiar vatamari fizice in cazul in care un pachet se deschide brusc pe sau langa cineva.

Iata o prezentare rapida a diferitelor forme de banda de ambalare, proprietatile acestora si aplicatiile pentru utilizarea lor. In primul rand, sa examinam cele doua materiale care sunt cele mai populare utilizate la crearea benzii.

Hartie sau plastic?

Desi pot exista si alte forme de banda de ambalare, hartia si materialele plastice sunt de departe cele mai comune si mai populare forme de pe piata astazi. Fiecare are propriile puncte forte si puncte slabe, asa ca haideti sa revizuim cateva dintre diferentele cheie:

1. Banda de ambalare din plastic

Banda de plastic este fabricata fie din polimer termoplastic (polipropilena). Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de banda de polietilena, banda pp sau din clorura de polivinil. De asemenea mai este cunoscuta si sub denumirea de banda PVC.

Acesti polimeri sunt atat de populari datorita gamei largi de optiuni de culoare, durabilitatii, rezistentei la murdarie si costului general scazut.

Banda de ambalare din plastic foloseste fie un adeziv activat la caldura, fie un adeziv sensibil la presiune. Desi este puternic, acesta nu va oferi niciodata suficient de mult suport adeziv precum ofera banda pe baza de hartie.

Banda pp este mult mai comuna decat banda din hartie, este usoara si ieftina si nu necesita niciun echipament special pentru utilizare. In plus, banda de ambalare pp este compatibila cu majoritatea dispozitivelor de etansare de mare viteza.

Asa cum am mentionat anterior, cel mai mare dezavantaj al benzii de plastic este rezistenta sa adeziva comparativ cu banda de hartie. Acest lucru nu inseamna ca banda pp este slaba, pur si simplu este mai usor de indepartat decat banda de hartie.

Spre deosebire de banda de hartie care se leaga de suprafata hartiei de care o atasati, banda de polietilena poate fi desprinsa. In general, banda de ambalare din polietilena este versatila, ieftina, obisnuita si ofera o rezistenta adeziva buna (dar nu cea mai buna).

2. Banda de ambalare din hartie

Banda PPBanda de hartie, denumita uneori banda activata cu apa sau gumata, este facuta din hartie, ati ghicit! Acest lucru face ca banda de hartie sa fie alegerea ideala pentru utilizatorii constienti de mediu, deoarece este complet reciclabila.

Banda de hartie foloseste un adeziv activat cu apa care necesita utilizarea unui distribuitor de banda gumata. Desi din punct de vedere tehnic este posibil sa folositi un burete pentru a activa banda. Acest lucru ar fi incredibil de obositor si ar incetini drastic operatiunea de ambalare.

Deoarece aceasta banda formeaza o legatura hartie-hartie cu carcasa pentru care este folosita pentru a sigila, ambalajul devine rezistent la manipulare. Practic, este imposibil sa scoateti banda fara a deteriora cutia. Cand doriti sa livrati marfa scumpa si sa va asigurati ca nu va fi desfacut coletul, probabil veti alege acest tip de banda.

Concluzie

Cand trebuie sa alegeti banda pentru ambalare puteti alege asadar banda pp sau banda de hartie. In functie de necesitatile dvs. dar si de buget (banda pp este mai ieftina), puteti face alegerea potrivita. Cel mai probabil veti discuta si cu anumiti profesionisti, care va vor sugera solutia ideala de banda pentru ambalare. Acestia va vor face sugestia pe baza nevoilor afacerii dvs.

Citeste si...

Pergola Tip Panorama Brasov

Pergola Tip Panorama Brasov

Ce beneficii imi poate oferi achizitia unei Pergola Tip Panorama Brasov? O Pergola Tip Panorama …

Close