Cat costa serviciile de asfaltare curti?
Multi proprietari de case se gandesc sa opteze pentru serviciile de asfaltare curti. Acesti proprietari doresc sa isi asfalteze curtile datorita unui numar mare de avantaje pe care asfaltul le ofera. In randurile de mai jos vom enumera unele dintre cele mai importante astfel de avantaje.
De asemenea, vom enumera si cativa factori importanti care influenteaza pretul asfaltului. In cazul in care va aflati in aceasta situatie si v-ati propus sa va asfaltati curtea, informatiile urmatoare va pot fi de mare ajutor.
Asfaltare curti: Avantaje importante
Asfaltul este un material comun, compus dintr-un amestec de bitum si agregate minerale, precum nisipul si pietrisul, utilizat pentru construirea drumurilor, trotuarelor, parcarilor dar si pentru asfaltarea curtilor.
In momentul in care vine vorba despre avantajele sale, mentionam ca asfaltul este un material durabil si poate rezista atat schimbarilor de temperatura si ciclurilor inghet – dezghet din fiecare an, cat si traficului intens.
Este de asemenea rezistent la apa, si nu poate fi afectat nici de solutiile antiderapante care sunt aruncate pe suprafata sa pentru a topi zapada si gheata. In plus, atat costul initial cat si costurile pentru intretinerea sa sunt mult mai avantajoase in comparatie cu costurile altor alternative precum pavajul sau betonul.
Din punct de vedere estetic, asfaltul este considerat a fi superior betonului, si se poate potrivi in orice context de amenajare a curtilor, a parcarilor sua a altor suprafete. Deci, exista suficiente argumente datorita carora, aceasta optiune este ideala pentru curtea casei dvs.
Factorii care inflenteaza pretul asfaltului
Cand vine vorba despre asfaltare curti, oamenii se gandesc adesea mai intai de toate la avantaje. Exista insa si alte lucruri care conteaza, iar pretul este unul dintre acestea. In plus, exista mai multi factori care pot influenta pretul initial al asfaltului, si vom discuta despre ei in continuare.
Exista mai multe tipuri de asfalt utilizate in constructia de drumuri dar si in amenajarea curtilor. Cel mai popular tip este asfaltul standard, iar pretul acestuia in anul 2023 este de aproximativ 30 si 45 lei pe metru patrat, dar este influentat functie de dimensiunea suprafetei.
Asfaltul modificat cu polimeri costa intre 35 si 50 lei pe metru patrat. Acesta are o mai mare rezistenta la temperaturile extreme dar si la uzura.
Exista de asemenea si asfalt poros, care are pretul de 45 – 60 lei pe metru patrat, si care ii da voie apei sa se scurga prin suprafata sa. Acest tip de asfalt scade considerabil sansele de inundatii dar si de alunecari de teren.
De asemenea, mai exista si asfalt colorat, care costa intre 50 si 70 de lei pe metru patrat, si care poate fi vopsit pentru un aspect estetic mai placut. Deci, tipul asfaltului conteaza foarte mult cand va propuneti un astfel de proiect.
In plus…
Exista de asemenea si alti factori importanti pe care trebuie sa ii luati in considerare cand va ganditi sa optati pentru asfaltare curti. De exemplu, dimensiunea suprafetei care urmeaza sa fie asfaltata conteaza foarte mult. Este firesc ca o curte de 1000 de metri patrati sa coste mai mult decat o curte de 200 de metri patrati.
Este importanta si pregatirea suprafetei, si este foarte important sa stiti ca pretul final al proiectului poate creste semnificativ daca suprafata necesita pregatiri suplimentare.
Indepartarea stratului vechi de asfalt, umplerea crapaturilor sau curatarea zonei peste care se toarna asfalt va urca pretul lucrarii.
Gradul de accesibilitate este un alt factor important de luat in considerare. Daca doriti sa asfaltati o curte care se afla intr-o zona greu accesibila, pretul pentru asfaltarea curtii poate fi mai mare.
Asadar, acestia sunt factori care pot influenta pretul cand vine vorba despre asfaltare curti. Una peste alta insa, daca va permiteti din punct de vedere financiar, cu siguranta asfaltarea curtii merita din plin, si veti obtine o curte uimitoare.